Amsterdam Bewaar

Foodtruck moet 'nieuwkomers' en Amsterdammers koppelen

'Ons menu? Biologische shoarma en falafal en heerlijke dips.'
'Ons menu? Biologische shoarma en falafal en heerlijke dips.' © Blendin

Volgens platform Blendin is een foodtruck dé manier om nieuwkomers en Amsterdammers te verbinden. Pepijn Middeldorp (26) legt uit.

Niet alleen liefde, maar ook integratie gaat door de maag?
"Dat kun je wel stellen, ja. Het plan ontstond tijdens een potje tafeltennis. Een foodtruck is de ideale plek voor nieuwkomers om op een leuke en vrijblijvende manier in contact te komen met Amsterdammers en andersom."

Wij willen nieuwkomers en Amsterdammers koppelen en onze foodtruck is één van de manieren

Pepijn Middeldorp, Blendin

Wie zijn die nieuwkomers eigenlijk?
"Jonge mensen die hun geboorteland hebben moeten ontvluchten. We vermijden het woord vluchteling, het klinkt zo zwaar. Uiteindelijk willen we ook van de term 'nieuwkomer' af, maar voor nu is dit in elk geval een positievere benadering." 

Blendin wil de schakel zijn tussen nieuwkomers en Amsterdammers. Waarom? 
"Om nieuwkomers uit een sociaal isolement te halen én omdat veel jonge Amsterdammers graag iets voor deze groep willen doen, maar vaak niet weten hoe. Je spreekt toch niet zo gauw een Syrisch uitziende jongen in de supermarkt aan - en andersom ook niet. Wij willen deze groepen koppelen en onze foodtruck Broodje Integratie is één van de manieren." 

Wanneer kunnen we Broodje Integratie verwachten? 
"We zijn nu druk bezig met onze crowdfunding. We hebben minimaal 25.000 euro nodig om de 7,5 meter lange camper om te bouwen en het leerwerktraject op te zetten. De komende tijd zijn we bezig met de verbouwing en we hopen over twee maanden in bedrijf te zijn. We beginnen met een campustour langs de locaties van de UvA en de HvA. Ons menu? Biologische shoarma en falafal en heerlijke dips."