FNV sleept online supermarkt Picnic voor de rechter

Vakbond FNV heeft een rechtszaak tegen Picnic aangespannen. De online supermarkt geeft geen gehoor aan de oproep van de vakbond om zich aan de supermarkt-cao te houden.

Romy Donk
null Beeld Picnic
Beeld Picnic

Het bedrijf zegt zelf afspraken te willen maken met zijn werknemers.

Online supermarkt Picnic en FNV liggen al een tijdje met elkaar overhoop. FNV enerzijds stelt dat Picnic gewoon een supermarkt is en zich daarom ook aan de geldende cao moet houden en werknemers meer moet betalen.

'Cao hoort in museum'
Picnic is het hier niet mee eens en noemt diezelfde cao achterhaald. "FNV Young & United zegt een hypermoderne cao te willen, maar de supermarkt-cao hoort in een museum. Zij zijn de vernieuwers bij de vakbond en je zou verwachten dat zij onze uitgestoken hand zou aannemen om samen aan die vernieuwing te werken," aldus mede-oprichter Michiel Muller.

Eigen afspraken
De online supermarkt heeft laten weten zelf afspraken te gaan maken met werknemers over hun arbeidsomstandigheden. Volgens een persbericht zouden er al 'een aantal open dialoogsessies' gehouden zijn waaraan werknemers graag meewerken.

De FNV stelt dat Picnic zo goedkoop kan werken door het onderbetalen van werknemers. "Voor het zware werk dat de mensen bij Picnic doen, krijgen ze maar net iets meer dan het minimumloon betaald zonder toeslagen en onder slechte omstandigheden," zei FNV-bestuurder Marianne Jekkers eerder tegen Het Parool.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden