Amsterdam Bewaar

Fietsende vrouwen mishandeld in Vondelpark

De vrouwen werden donderdagochtend heel vroeg belaagd
De vrouwen werden donderdagochtend heel vroeg belaagd © Ewan Topping via Flickr.

In het Vondelpark zijn donderdagochtend vroeg twee vrouwen door een man mishandeld terwijl ze op de fiets zaten.

De twee incidenten gebeurden los van elkaar rond 06.00 en 06.30 uur donderdagochtend. De twee vrouwen fietsten door het donkere park toen ze door een man mishandeld werden.

Na de melding heeft de politie het park even afgesloten, omdat de dader mogelijk nog aanwezig was. Hij is echter niet gevonden.

Getuigen
De gebeurtenissen vonden plaats op twee verschillende momenten, een half uur na elkaar. Toch houdt de politie er, omdat de verhalen van de vrouwen zo erg op elkaar lijken, rekening mee dat het om dezelfde man gaat. Hoe de vrouwen er aan toe zijn kan de politie niet zeggen.

Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd donderdagochtend en naar de dader loopt. Daarom geeft de politie ook weinig details vrij. Er zijn maatregelen genomen om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt. Wat die maatregelen precies inhouden, kan de politie niet zeggen.

Ook worden mensen opgeroepen het zo snel mogelijk te melden als ze iets in het Vondelpark zien dat ze niet vertrouwen. "Liever één keer te veel, dan één keer te weinig," aldus een politiewoordvoerder.

Zwaargewond
Zaterdagnacht werd bij het Kleine Gartmanplantsoen bij het Leidseplein, niet ver van het park, een 39-jarige vrouw uit het niets van de fietst geduwd door een man. Ze raakte daarbij zwaargewond. De zaak wordt nog door de politie onderzocht.

Er wordt bekeken of de drie incidenten met elkaar verband houden. De politie sluit dit niet uit.