Nieuws

Familie Nouri spant arbitragezaak aan tegen Ajax

De familie van Abdelhak Nouri heeft bij de KNVB een arbitragezaak aangespannen tegen Ajax. Dat laat Khalid Kasem, de belangenbehartiger van de familie weten. Vorige week werd al duidelijk dat de club en familie er onderling niet uit waren gekomen.

Het Parool
De vader van Abdelhak Nouri bedankt de fans voor hun komst bij het huis van de Ajacied, vlak nadat hij in het ziekenhuis werd opgenomen. Beeld ANP
De vader van Abdelhak Nouri bedankt de fans voor hun komst bij het huis van de Ajacied, vlak nadat hij in het ziekenhuis werd opgenomen.Beeld ANP

Nouri zakte in juli 2017 ineen tijdens een oefenduel van Ajax in Oostenrijk. Hij liep daarbij ernstige hersenschade op, mede omdat de medische staf van Ajax niet adequaat reageerde. Dat werd door Ajax ook erkend, maar beide partijen kwamen niet tot een akkoord over een schadevergoeding.

“Dat is voor de familie Nouri enorm teleurstellend”, meldt Kasem. “Sinds 8 juli 2017 staat het leven van de familie volledig in het teken van de verzorging van Abdelhak. Die verzorging wordt helaas overschaduwd door alle juridische beslommeringen over de afwikkelingen van de aansprakelijkheid van Ajax.”

“De familie Nouri had de stille hoop dat door de erkenning van aansprakelijkheid door Ajax 2,5 jaar geleden en haar erkenning dat zij als werkgever gefaald heeft in haar zorgplicht jegens Abdelhak partijen snel tot een oplossing zouden komen over de afwikkeling van de schade. Het verzoekschrift aan de arbitragecommissie van de KNVB laat zien dat dit niet gelukt is.”

Ajax is van de arbitragezaak op de hoogte gebracht. De club uit Amsterdam betreurt dat het zo ver heeft moeten komen. Algemeen directeur Edwin van der Sar liet eerder deze maand al weten dat de gesprekken met de familie en juristen nog altijd niets hadden opgeleverd. “We hebben met familie en juristen gesproken, maar we zijn er helaas niet uitgekomen. Dan is het beter dat een onafhankelijk orgaan naar de kwestie kijkt.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden