Extra maatregelen tegen groepsvorming Noordermarkt

De gemeente neemt dit weekend extra maatregelen op de Noordermarkt en omliggende straten in de Jordaan om te voorkomen dat er groepsvorming ontstaat. Afgehaald eten en drinken mag niet worden geconsumeerd in de eet- en drinkgelegenheid zelf of in de directe omgeving.

ANP
null Beeld Floris Lok
Beeld Floris Lok

Bij een duidelijke niet-naleving van de regels kan tijdelijke sluiting van de horecaonderneming volgen. Er worden ook extra toezichthouders ingezet op de Noordermarkt om klanten aan te spreken die overlast veroorzaken of zich niet aan de regels houden, zoals het houden van afstand en het voorkomen van groepsvorming.

Vooral op de Noordermarkt en Westerstraat kwamen in de afgelopen weken te veel mensen bijeen, maar ook op andere markten en bij aangrenzende horecagelegenheden neemt de drukte toe.

“We zien dat sommige klanten het moeilijk vinden om zich aan de landelijke basisregels te houden,” zegt burgemeester Femke Halsema. “Natuurlijk moeten ondernemers toezien op een ordelijk verloop direct rond hun zaak, maar ik vraag ook nadrukkelijk van klanten om niet samen te klonteren voor winkels en horeca met afgehaald eten en drinken. De horeca heeft het al moeilijk genoeg. Het is fijn als de horeca wat kan verdienen in deze lastige tijd en leuk dat er wat gezelligheid op straat ontstaat, maar we hebben samen de verantwoordelijkheid dit op een veilige manier te doen.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden