Ex-directeur Slotervaart heeft schuldenlast van 5,6 miljoen euro

Aysel Erbudak, oud-directeur van het Slotervaartziekenhuis, is door de rechter gelast geld terug te betalen dat ze aan het zicht had onttrokken van haar curator. Erbudak werd in 2015 persoonlijk failliet verklaard.

Bas Soetenhorst
Aysel Erbudak, oud-directeur van het Slotervaartziekenhuis. Beeld GPD
Aysel Erbudak, oud-directeur van het Slotervaartziekenhuis.Beeld GPD

Curator Nils Reerink heeft enkele procedures gevoerd omdat ze geld uit de boedel volgens hem bij mensen om zich heen stalde. Daarom werd enige tijd beslag gelegd op een vakantiehuisje van een familielid. Ook is Erbudak vorig jaar door de rechter gelast 25.550 euro terug te betalen aan de curator.

Deze zomer verloor ze een hoger beroep in deze zaak. Haar schuldenlast bedraagt 5,6 miljoen. Ruim 4 miljoen is ze verschuldigd aan MC Slotervaart en aan familie van haar voormalige zakenpartner Jan Schram. Het resterende bedrag betreft hoofdzakelijk een claim van de belastingdienst.

In een interview met NRC zegt ze niet van plan te zijn haar schuldeisers terug te betalen. “Ik heb vier à vijf schuldeisers, waaronder het Slotervaart, mijn voormalige callcenter dat ik zelf heb opgezet, de Belastingdienst en de Rabobank die mijn huis heeft moeten veilen. Die schulden zijn grotendeels ten onrechte ontstaan en ik ga ze nooit van mijn leven betalen. Uit principe. Ik mag het niet zeggen, maar het zijn toch allemaal zakelijke crediteuren, geen personen.”

Maandag verschijnt ze voor de strafrechter op verdenking van verduistering van ziekenhuisgelden met een waarde van 1,2 miljoen euro. Ze ontkent schuld.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden