Amsterdam Bewaar

EMA is impuls voor banen en wetenschap in de stad

In 2019 betrekken 900 werknemers van het Europees Medicijnagentschap een gloednieuw kantoor aan de Scarlattilaan op de Zuidas
In 2019 betrekken 900 werknemers van het Europees Medicijnagentschap een gloednieuw kantoor aan de Scarlattilaan op de Zuidas © -

De komst van het Europees Medicijn­agentschap EMA naar de Zuidas maakt Amsterdam in één klap belangrijk voor de internationale farmaceutische industrie. Ook Nederlandse patiënten hopen te profiteren.

Prestige, werkgelegenheid en wetenschappelijke ontwikkeling. Het Europese agentschap is een meerkleurige veer waarmee Amsterdam kan pronken. In 2019 betrekken 900 werknemers een fonkelnieuw kantoor aan de Scarlattilaan om te bepalen welke nieuwe medicijnen toegang krijgen tot de Europese markt. Ze verlaten het kantoor in Londen vanwege de brexit.

Grote man van de Nederlandse kandidatuur is Wouter Bos, bestuursvoorzitter van het VUmc. De voormalige PvdA-minister van Financiën heeft zich de afgelopen maanden een slag in de rondte gelobbyd in Europa, met als resultaat dat Amsterdam in de laatste stemmingsronde gelijk eindigde met Milaan.