Amsterdam Bewaar

EMA-gebouw bereikt hoogste punt

Het Sparkgebouw, het tijdelijke onderkomen van het Europees Geneesmiddelen Agentschap. Per 1 januari begint het EMA-personeel haar Amsterdamse periode hier.
Het Sparkgebouw, het tijdelijke onderkomen van het Europees Geneesmiddelen Agentschap. Per 1 januari begint het EMA-personeel haar Amsterdamse periode hier. © ANP

De nieuwbouw voor het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) in Amsterdam bereikt komende week het hoogste punt.

De bouw ligt op schema, meldt minister Bruno Bruins (Medische Zorg). Het gebouw van twintig verdiepingen moet straks ongeveer negenhonderd medewerkers herbergen die door de brexit Londen moesten verruilen voor het vasteland.

De kantoortoren aan de Zuidas waarop de komende dagen de vlag wordt gehesen, is 80 meter hoog en telt 1300 werkplekken. Het op maat gemaakte gebouw moet op 15 november volgend jaar worden opgeleverd.

Door het vertrek van de Britten uit de Europese Unie moest het EMA halsoverkop verhuizen. Het pand aan de Zuidas verrijst binnen anderhalf jaar, maar zelfs dat was niet snel genoeg. Daarom trekt het bureau, dat medicijnen beoordeelt voor ze op de markt komen, tijdelijk in het Sparkgebouw bij Amsterdam Sloterdijk. Dat wordt nu nog verbouwd, maar vanaf 1 januari huist daar het eerste EMA-personeel.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.