Duo moet 3 miljoen euro teruggeven aan 94-jarige moeder

De rechtbank Amsterdam heeft een man en diens ex-vrouw veroordeeld tot het terugbetalen van drie miljoen euro aan zijn 94-jarige moeder, en het teruggeven van een kostbare platina ring.

Het Parool
Niet de in peervorm geslepen diamant in kwestie. Beeld Pexels
Niet de in peervorm geslepen diamant in kwestie.Beeld Pexels

De bewindvoerder van de demente vrouw had een zaak aangespannen tegen haar zoon en zijn ex-vrouw. Hij vond verschillende verdachte overboekingen, geldopnames en uitgaves in de boekhouding van de vrouw. In totaal gaat het om een bedrag van meer dan 3 miljoen euro.

Naast dat geldbedrag moet ook een platina ring met een in peervorm geslepen diamant en een hanger teruggeven worden. Gebeurt dat niet, dan moet een dwangsom van 10.000 euro per week betaald worden, met een maximum van een half miljoen euro.

Hoger beroep

Het gaat om zakenman Ronald Gans en zijn ex-vrouw Rita. Volgens NRC hebben zij zijn demente moeder jarenlang bestolen. Volgens de bewindvoerder van zijn moeder vertraagden hij en zijn ex-vrouw de rechtszaak opzettelijk, in de hoop dat hun (ex-schoon)moeder zou sterven voor de zaak werd afgerond. Om dat te voorkomen heeft de rechter nu een snelle mondelinge uitspraak gedaan.

Aan Het Parool laat Gans weten in hoger beroep te gaan en zegt hij er vertrouwen in te hebben de aanklachten te kunnen weerleggen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden