Amsterdam Bewaar

Duizend Ajax-supporters mee naar Standard Luik

Noussair Mazraoui en Dusan Tadic vieren de 3-0 tegen Sturm Graz.
Noussair Mazraoui en Dusan Tadic vieren de 3-0 tegen Sturm Graz. © ANP

Ajax-supporters die hun club dinsdag willen steunen in de uitwedstrijd tegen Standard Luik moeten gezamenlijk per bus naar België rijden.

Beide clubs hebben besloten geen losse kaarten voor de twee duels in de derde voorronde van de Champions League te verkopen. Ajax en Standard Luik nemen duizend supporters met een zogenoemde buscombi mee naar hun uitwedstrijd.

Ajax raadt ouders ernstig af kinderen mee naar Luik te nemen. Eerdere ontmoetingen tussen beide clubs leidden tot ernstige ongeregeldheden. In 2000 gingen fans van beide clubs rond een oefenwedstrijd in Luik zwaar met elkaar op de vuist.

Brandende fakkels
De clubs speelden twee jaar geleden tegen elkaar in de groepsfase van de Europa League. Belgische fans gooiden toen brandende fakkels naar een tribune met veel kinderen in de Arena.

In de uitwedstrijd namen supporters van Ajax wraak. Zij gooiden veel vuurwerk op het veld waardoor de wedstrijd tijdelijk werd onderbroken.

Ajax gaat dinsdag eerst op bezoek in Luik. De return staat een week later in de Johan Cruijff Arena op het programma. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de play-offs van de voorronden van de Champions League.

Kijk terug: Zo bereikte Ajax de volgende ronde