Amsterdam Bewaar

Dubbel gevoel bij familie Nouri

Advocaat en woordvoerder van de familie Nouri Khalid Kasem
Advocaat en woordvoerder van de familie Nouri Khalid Kasem © ANP

De familie van Abdelhak Nouri is blij dat Ajax aansprakelijkheid heeft aanvaard voor de tekortschietende medische hulp aan de voetballer, die blijvende hersenschade opliep nadat hij vorig jaar in een oefenwedstrijd in Oostenrijk in elkaar was gezakt.

De familie heeft er wel een dubbel gevoel bij, zei woordvoerder Khalid Kasem tegen AT5. "Aan de ene kant zijn ze blij met de erkenning. Aan de andere kant heeft het allemaal erg lang geduurd voordat Ajax heeft toegegeven aansprakelijk te zijn.''

Directeur Edwin van der Sar gaf maandag toe dat Nouri geen adequate medische hulp heeft gekregen op het veld toen hij werd getroffen door hartfalen. De club had nieuwe informatie gekregen en liet twee cardiologen naar televisiebeelden kijken. De woordvoerder was daar sceptisch over. 

"Dat Van der Sar nu zegt dat er nieuwe informatie is, klopt niet. Als ze de twee cardiologen uit het LUMC eerder hadden benaderd, waren ze ook eerder tot de conclusie gekomen dat Ajax aansprakelijk is voor de situatie rondom Nouri."

Kasem benadrukte dat de familie van Nouri altijd al heeft gezegd dat zij vinden dat Ajax aansprakelijk is.