Driemaal beschoten woning in Amsterdam-Noord dichtgetimmerd

De woning aan de Den Helderstraat in Amsterdam-Noord die in vijf maanden drie keer was beschoten, is in opdracht van burgemeester Femke Halsema vrijdagmiddag dichtgetimmerd.

Paul Vugts
Den Helderstraat. Beeld Google Streetview
Den Helderstraat.Beeld Google Streetview

Het appartement waarvan één bewoner volgens de politie steeds het doelwit is, werd op 6 maart zes keer beschoten, op 24 april twee keer en op 23 juli één keer. Bovendien is in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 maart de auto van de bewoner in brand gestoken voor de deur.

Bedreigd met een vuurwapen

In 2019 was de bewoner al eens met een vuurwapen bedreigd.

Na de eerste schietincidenten had de gemeente van 1 mei tot 1 juni camera’s geplaatst, waardoor de angst en onrust in de buurt wat was afgenomen, maar de beschieting van 23 juli deed dat teniet.

De recherche is ervan overtuigd dat het gezin uit het huis weet uit welke hoek de dreiging komt, maar de familie heeft in verschillende gesprekken volgehouden van niets te weten. De bewoner die volgens de politie het doelwit is, stelt dat de rapportages van de politie ‘eenzijdig en bevooroordeeld’ zijn opgemaakt. Hij stelt dat permanente camerabewaking meer soelaas zal bieden dan sluiting.

Drie maanden

De burgemeester verwerpt dat standpunt en sluit de woning voor ten minste drie maanden om de rust in de buurt te laten weerkeren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden