Nieuws

Drie woningovervallen op één dag in Amsterdam

Zaterdag hebben zich in Amsterdam drie woningovervallen voorgedaan. In twee gevallen gebruikten de overvallers een wapen. Daarnaast was er een incident waarbij een verwarde man een woning binnenviel en de bewoners ervan verwondde met een mes.

Het Parool
null Beeld Joris van Gennip
Beeld Joris van Gennip

Zaterdagmiddag kreeg de politie rond tien voor vier een melding dat een woning in de Mária Telkesstraat in de Watergraafsmeer werd overvallen. In de woning waren een bewoner en meerdere gasten aanwezig, er zou een vuurwapen zijn gezien. Toen de politie ter plaatse kwam, hadden de overvallers de woning al verlaten met een onbekende buit.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor bij de overval, maar de betrokkenen waren erg geschrokken, meldt een politiewoordvoerder. De politie doet om privacyredenen doorgaans geen uitspraken over de leeftijd of het geslacht van slachtoffers en betrokkenen.

Later op de dag, rond tien over half tien, werd een woning in de Kijkduinstraat in Bos en Lommer overvallen. Van de bewoners van het pand raakte er een gewond. Die meldde zich later zelfstandig in het ziekenhuis. De daders hebben volgens de politie wat ‘persoonlijk goed’ uit het huis meegenomen.

Rond middernacht was het raak in de William Barlowlaan op IJburg. Twee mannen met een vuurwapen overrompelden daar een bewoner. De daders gingen er vandaar met persoonlijke eigendommen. Bij de overval is voor zover bekend niemand gewond geraakt.

Of er een verband is tussen de overvallen, kan de politie niet zeggen.

Twee bewoners van een huis in Zuidoost zijn vrijdagnacht bedreigd door een binnendringer. Ze raakten lichtgewond en werden naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn inmiddels weer thuis. Dit was volgens een politiewoordvoerder geen woningoverval; de man toonde verward gedrag.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden