Dit zijn de kanshebbers om Amsterdammer van het jaar te worden

Wie wordt de Amsterdammer van het jaar? Dat bepalen Amsterdammers zelf. Dit zijn de negen kanshebbers op een rij.

Het Parool

Ahmed el Mesri

Ahmed el Mesri is al meer dan dertig jaar de drijvende kracht achter het vriendschapshuis Assadaaka in Oost. Mesri zit in een rolstoel, maar dat weerhoudt hem er niet van voor anderen in de bres te springen. Zijn doel: armoede en eenzaamheid onder bewoners terugdringen.

Alies Fernhout

Toen ze hoorde dat zorgboerderij De Boterbloem in de Lutkemeerpolder dreigde te verdwijnen kwam Alies Fernhout meteen in actie.

Merel Huizinga

Met haar stichting Philomela organiseert Merel Huizinga optredens voor bejaarden en geeft ze muziekles aan kinderen in achterstandswijken.

Marina Broeva

Marina Broeva verloor haar broer, die na meerdere psychoses uit het leven stapte. Met haar stichting Braive wil ze voorkomen dat jongeren met psychische klachten te maken krijgen en in de zorg terechtkomen.

Chris Belloni

Voor de vijfde keer organiseerde Chris Belloni afgelopen december het festival International Queer & Migrant Film Festival in Amsterdam. Het festival richt zich op meer seksuele diversiteit in migrantengemeenschappen.

Marian Spier

Marian Spier wil met haar stichting TEDxAmsterdamWomen ondernemende vrouwen een podium geven. Ze hekelt het stigma dat ‘vrouwen een bedrijfje’ hebben.

Nana Addae

Er is genoeg werk in de technische sector, maar er zijn te weinig vakmensen die dat kunnen, vindt Nana Addae. Hij geeft gratis workshops houtbewerking aan kinderen.

Henno Eggekamp

Als echte Bijlmerliefhebber organiseert Henno Eggekamp veel activiteiten voor deze wijk. Het leukste wat hij heeft gedaan vond hij het festival Blij met de Bijlmer dat van 1983 tot en met 1999 werd gehouden.

René Frissen

Renée Frissen zette samen met een Syrische programmeur de online helpdesk OpenEmbassy op, waar vluchtelingen allerlei soorten vragen kunnen stellen.

Marina Broeva is een van de genomineerden. Beeld YouTube
Marina Broeva is een van de genomineerden.Beeld YouTube

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden