Amsterdam Bewaar

Dit is de planning voor het megaproces tegen Holleeder

.
. © Sjoukje Bierma

Op 5 februari begon de inhoudelijke behandeling van het proces tegen crimineel Willem Holleeder. Wat valt er de komende maanden te verwachten?

Zittingen beginnen om 10.00 uur en vinden plaats in de beveiligde rechtbank (de bunker) in Osdorp. 

De zittingen zijn te volgen via ons liveblog.

Lees hier alles over de getuigen in de zaak Holleeder

Oktober

1, 2, 4, 5 oktober
In oktober worden de dossiers Agenda en Perugia behandeld; de moorden op Kees Houtman en de criminele kroegbaas Thomas van der Bijl. 5 oktober is een reservedag.

8, 9, 11, 12 oktober
In deze week komt het getuigenverhoor van Peter la S. aan bod in de rechtbank.  Op 12 oktober wordt ook kroongetuige Fred Ros gehoord.

15, 16, 18, 19 oktober
Deze dagen wordt Fred Ros gehoord.

November

29 en 30 oktober, 1, 2 november
In november worden de dossiers Agenda en Perugia wederom behandeld; de moorden op Kees Houtman en de criminele kroegbaas Thomas van der Bijl. 2 november is een reservedag.

5, 6, 8, 12, 13, 15, 19, 20, 22 november
De inhoud van deze zittingsdagen wordt nader bepaald.

Meer over Willem Holleeder

Het proces tegen Willem Holleeder draait in de kern om moordmotiéven. Met ruim een half miljoen pagina's aan dossiers zullen justitie en de verdediging hun eigen antwoord hebben op de vraag: wie had belang bij de dood van de slachtoffers? 

Lees verder: Was Willem Holleeder de cruciale spin in het web?

Hij is de laatste der Mohikanen uit de 'Hollandse netwerken' die de Amsterdamse onderwereld decennia domineerden: Willem Holleeder. Met een monster­proces dat maandag begint in 'de bunker' in Osdorp, komt een einde aan een tijdperk.

Lees verder: Slotakkoord van the last man standing gaat van start