Digitaal onderwijs op de Pieter Jelles Troelstraschool na 26 zieke medewerkers

De komende twee weken krijgen leerlingen van de Pieter Jelles Troelstraschool in Nieuw-West nog maar de helft van de tijd les op de basisschool. Vanwege 26 zieke medewerkers wordt de rest van de tijd overgestapt op digitaal onderwijs.

Kinderen van groep 2 en 3 van basisschool Pieter Jelles Troelstra tijdens de gymles. Beeld Jean-Pierre Jans
Kinderen van groep 2 en 3 van basisschool Pieter Jelles Troelstra tijdens de gymles.Beeld Jean-Pierre Jans

Dat bevestigt scholengemeenschap Stichting Westelijke Tuinsteden na berichtgeving van NH Nieuws. Negen van de zieken zijn positief getest op het coronavirus, vier zitten preventief in quarantaine en een aantal zit langdurig ziek thuis. Het aangepaste lesschema geldt tot aan de kerstvakantie.

De basisschool telt zo’n zevenhonderd leerlingen en 75 medewerkers. Nu ruim een derde van het personeel is uitgevallen, is het noodzaak om tijdelijk over te stappen op een ‘hybride’ vorm van onderwijs, aldus een woordvoerder van het schoolbestuur. “De beslissing is met pijn in ons hart genomen.”

Een plan voor grote uitval lag al sinds begin oktober klaar. “Dat hebben wij al onze zestien scholen laten opstellen,” vertelt de woordvoerder. “We voorzagen dat de jaarlijkse griepperiode in combinatie met het coronavirus niet makkelijk zou worden.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden