Digennaro B. en Michael V. krijgen 3,5 en 4 jaar voor witwassen miljoenen

Digennaro B. (25) en Michael V. (49) krijgen 3,5 en 4 jaar cel voor het witwassen van (een deel van de) bijna 5 miljoen euro die op 23 september 2020 in 7 tassen werd aangetroffen in V.’s huis in Purmerend, na een inval door een arrestatieteam.

Paul Vugts
De twee aangetroffen sporttassen vol geld. Beeld POLITIE
De twee aangetroffen sporttassen vol geld.Beeld POLITIE

Medeverdachten Francis B. (38) en Joey H. (27) komen er van af met 5 maanden en 8 maanden cel waarvan 3 voorwaardelijk – straffen die ze in voorarrest al hebben uitgezeten.

Het Openbaar Ministerie had tegen de hoofdverdachten 6 jaar geëist.

De recherche was in maart 2020 een onderzoek begonnen na tips dat Digennaro ‘geld en verdovende middelen reed’ voor zijn vader Delano B. (55). Die werd in die tips beschuldigd van cocaïnehandel – een suggestie die hij tegenover Het Parool met klem weerspreekt.

Afluisterapparatuur

De auto van Digennaro B. werd behangen met afluisterapparatuur en peilbakens waarmee die was te volgen, de telefoons van het groepje verdachten werden afgeluisterd. Observatieteams zagen een reeks vluchtige ontmoetingen op plekken die met zorg gekozen leken, omdat de verdachten daar moeilijk onopvallend in de gaten waren te houden.

Op 23 september greep de politie in nadat vanuit een helikopter en observatiewagens gezien was dat zware tassen werden overgeladen vanuit Digennaro’s auto in die van Michael V.

Action-shoppers

De sporttassen en Action-shoppers die V. vervolgens zijn huis had ingedragen, bleken na de inval afgeladen met bundels geld. In de huizen van de verdachten werden heel veel dure horloges, kleding en schoenen gevonden. Michael V. kocht een sloep en Joey H. een Mercedes. Hij wordt ook veroordeeld voor betrokkenheid bij twee professionele hennepkwekerijen.

Hun dure spullen waren niet uit een legaal inkomen te verklaren.

In de aanloop naar het vonnis had de rechtbank Francis B. en Joey H. al vrijgelaten omdat hun straffen hun voorarrest niet zouden overtreffen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden