Amsterdam Bewaar

Dierenambulance Amsterdam haalt doel crowdfunding

Margje de Jong, directeur van Dierenambulance Amsterdam.
Margje de Jong, directeur van Dierenambulance Amsterdam. © Rink Hof

Dierenambulance Amsterdam heeft zondagavond op het nippertje het doel van een crowdfundingcampagne voor nieuwe uniformen behaald.

Margje de Jong, directeur van Dierenambulance Amsterdam, vertelt dat het zondagavond nog best spannend werd of het streefbedrag van 10.000 euro wel gehaald werd. De actie liep bijna een maand, maar zondagochtend was er nog een tekort van 800 euro. "We hebben vandaag nog vrijwilligers met collectebussen op pad gestuurd, en zijn heel actief gaan twitteren. Slechts twee uur voor de eindtijd van de campagne bereikten we de honderd procent," zegt de Jong.

Met de 10.120 euro die met de inzamelingsactie is opgehaald gaat Dierenambulance Amsterdam zo snel mogelijk nieuwe kledij voor de 130 vrijwilligers aanschaffen.

Want dat is hard nodig. "Veel van onze uniformen zijn versleten of beschadigd. We hebben nu genoeg geld om zelfs een voorraadje aan te schaffen als we nieuwe vrijwilligers krijgen."

De uniformen hebben dan ook flink te lijden; de medewerkers moeten met regelmaat door de bosjes of op de knieën om de dieren te pakken te krijgen. Ook wordt hun tenue vanzelfsprekend gauw smerig. De gemeente Amsterdam en Diemen zegden eerder al 10.000 euro toe. Inclusief collectes is er 21.947,84 opgehaald. 

De ernstig verlies lijdende organisatie maakte vorig jaar ook al gebruik van crowdfunding. Toen werd er maar liefst 54.000 euro gedoneerd, dat ging naar een gloednieuwe ambulance.

Lees ook dit interview met Dierenambulance-directeur Margje de Jong: 'Zó ver gaan mensen uit dierenliefde'