Amsterdam Bewaar

Dichtgetimmerde garage Atlas in De Baarsjes hielp drugshandelaars

Dat de uitbaters vrezen dat het familiebedrijf na 29 jaar failliet gaat, is voor de gemeente geen argument om van sluiting af te zien.
Dat de uitbaters vrezen dat het familiebedrijf na 29 jaar failliet gaat, is voor de gemeente geen argument om van sluiting af te zien. © Jean-Pierre Jans

Garagebedrijf Atlas aan de Lumeijstraat in De Baarsjes is vrijdag dichtgetimmerd in opdracht van waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen, omdat daar waarschijnlijk zeer professioneel en geavanceerd verborgen ruimtes in auto's werden ingebouwd voor criminelen.

De eigenaar werd met een ander in een bedrijfsauto aangehouden met vijf kilo heroïne.

Het autobedrijf was al meermaals in beeld gekomen in onderzoeken van de Amsterdamse recherche. Vervolgens kwam de tip binnen dat drie met name genoemde Albanese drugshandelaars verborgen ruimtes in auto's lieten inbouwen bij een garage in Amsterdam-West van Turkse eigenaren. Die tip bleek aan Atlas te koppelen.

De recherche was extra geïnteresseerd in de kwestie omdat ze zich richt op personen en bedrijven die criminelen helpen uit zicht te blijven.