Amsterdam Bewaar

Demonstranten betuigen solidariteit met We Are Here

Demonstranten betuigen solidariteit met We Are Here
© ANP

Honderden mensen zijn zaterdag in Amsterdam de straat opgegaan om steun te betuigen aan het vluchtelingencollectief We Are Here.

Volgens de demonstranten moet de 'gentrificatie van onze stad en de haat richting vluchtelingen' een halt worden toegeroepen en middels een optocht door de straten van Amsterdam bekrachtten ze zaterdag deze boodschap.

De menigte bestaande uit honderden mensen liep richting het Jonas Daniël Meijerplein. 'Iedereen in Amsterdam heeft recht op onderdak, zorg, onderwijs en werk, ook als mensen niet de juiste papieren hebben,' aldus het evenement op Facebook

Kraak
Het gezelschap verzamelde om 14.00 uur op het Krugerplein. Niet ver daar vandaan kraakte een groep uitgeprocedeerde vluchtelingen een tiental woningen in de Rudolf Dieselstraat in Oost. 

De krakers mogen tot 1 juni in de panden blijven. Zo oordeelde een rechter donderdag tijdens een kort geding over de vraag of er ontruimd moest worden. Eigenaar en woningcorporatie Ymere kon niet hard maken dat onmiddelijke ontruiming nodig is.

Een gemeenteambtenaar liet tijdens de zitting weten dat er op het stadhuis al wordt gewerkt aan een permanente 24-uursopvang voor uitgeprocedeerden.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.