De Jonge: Amsterdam komt dinsdag met nieuwe coronamaatregelen

Het kabinet besluit dinsdag welke extra maatregelen nodig zijn om het oplopende aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen. Het gaat om landelijke maatregelen, maar ook regionale. Zo komt Amsterdam volgens minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dinsdagavond zelf met specifieke maatregelen.

null Beeld Hollandse Hoogte/ANP
Beeld Hollandse Hoogte/ANP

De minister zei maandagavond na overleg met de veiligheidsregio’s dat stappen nodig zijn om een tweede coronagolf nog voor te zijn. “We moeten wegblijven bij een nieuwe of een gedeeltelijke lockdown,” zei De Jonge. Hij wilde niet vooruitlopen op de maatregelen, omdat daarover nog een besluit moet worden genomen.

Met de vertegenwoordigers van de 25 veiligheidsregio’s is maandag gesproken over de besmettingen en de regionale verschillen daarin. Zo hebben Amsterdam en Rotterdam meer ziektegevallen. De Jonge en justitieminister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) hebben tijdens het overleg met de regio’s vooral gekeken naar de cijfers en naar wat nodig en mogelijk is.

De veiligheidsregio’s samen hebben bij de ministers aangedrongen op een verplichte quarantaine na terugkeer uit risicogebieden in het buitenland. Het duurt evenwel nog even voordat hier regels voor zijn gemaakt. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen hoopt dat het ‘zo snel mogelijk is te regelen’. De regeling moet volgens hem stevig zijn. “Als dat nog een paar weken duurt, dan is dat maar zo.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden