Dancebedrijf ID&T neemt belang in Vunzige Deuntjes

Het Amsterdamse ID&T neemt een belang van 60 procent in VD Events. Dat bedrijf organiseert onder meer de festivals Vunzige Deuntjes en Parels van de stad en trekt meer dan 200.000 bezoekers per jaar.

Vunzige Deuntjes Beeld VD Events
Vunzige DeuntjesBeeld VD Events

Vunzige Deuntjes host al jaren een eigen podium op Mysteryland, een festival van ID&T. Die samenwerking is zo goed bevallen dat de ID&T-groep nu een belang neemt in het bedrijf. Stacey Dijkstra, eigenaar van Vunzige Deuntjes, verkoopt zijn aandelen en zal het bedrijf verlaten. Arend Wortmann en Thomas Gurney-Champion, beiden al werkzaam voor VD Events en tevens partner, zullen de dagelijkse leiding op zich nemen.

Wouter Tavecchio van ID&T is blij met de toevoeging van VD Events aan het bedrijf. “Het urban-segment is de laatste jaren explosief gegroeid in het festivallandschap. Wij volgen Vunzige Deuntjes al geruime tijd en zijn onder de indruk van het sterke portfolio en de onderscheidende marktpositie.”

Dijkstra vindt het mooi om het stokje over te dragen aan ID&T, het dancebedrijf dat vroeger een grote inspiratie voor hem was. “Ik heb negen jaar lang mogen bouwen aan een kleurrijk nachtleven met meer diversiteit, toegankelijkheid en urban music op festival- en clubgebied. Dat is gelukt. Vunzige Deuntjes heeft zijn stempel op het huidige festivalklimaat en nachtleven gedrukt. Nu ben ik toe aan een nieuwe reis.”

Begin oktober maakte ID&T bekend weer te willen groeien na een moeilijke periode na de overname door het Amerikaanse SFX. Ritty van Straalen van ID&T zei toen tegen Het Parool dat er ruimte was om te investeren. Met deze overname voegt ID&T daad bij woord.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden