Amsterdam Bewaar

D66: 'Wij blijven Forum voor Democratie uitsluiten'

D66 neemt het de Amsterdamse lijsttrekker Annabel Nanninga en partijleider van Forum voor Democratie Thierry Baudet kwalijk dat zij geen afstand hebben genomen van de inhoud van de uitspraken.
D66 neemt het de Amsterdamse lijsttrekker Annabel Nanninga en partijleider van Forum voor Democratie Thierry Baudet kwalijk dat zij geen afstand hebben genomen van de inhoud van de uitspraken. © ANP

Ondanks het terugtrekken van Yernaz Ramautarsing als kandidaatsraadslid, blijft D66 Amsterdam een samenwerking met Forum voor Democatie (FvD) in een nieuwe coalitie uitsluiten.

Dat laat de partij weten in een verklaring op hun website.

D66 sloot de partij van Thierry Baudet eerder uit vanwege de uitspraken van Ramautarsing. Zaterdag kondigde Ramautarsing aan zich 'in het belang van zijn partij' terug te trekken als kandidaatsraadslid.

Voor D66 maakt dat geen verschil. 'Voor de verbetenheid waarmee steeds ras, sekse en geaardheid onderdeel wordt gemaakt van debat is meer dan één persoon verantwoordelijk,' stelt D66-lijsttrekker Reinier van Dantzig.

De partij neemt het de kopstukken van FvD kwalijk dat zij geen afstand hebben genomen van de inhoud van de uitspraken. 'Een partij die goedkeurt zo over minderheden te spreken zien wij als evident gevaar voor de stad,' aldus Dantzig.