Amsterdam Bewaar

Culturele verscheidenheid bij ambtelijke top in Amsterdam nihil

Opmerkelijk genoeg is de culturele verscheidenheid ver te zoeken bij de ambtelijke top van de gemeente: de ruim vijftig ambtenaren op bepalende posities zijn vrijwel allemaal wit.
Opmerkelijk genoeg is de culturele verscheidenheid ver te zoeken bij de ambtelijke top van de gemeente: de ruim vijftig ambtenaren op bepalende posities zijn vrijwel allemaal wit. © Shutterstock

Amsterdam heeft diversiteit hoog in het vaandel staan, maar de ambtelijke top is vrijwel helemaal wit. Met het afschaffen van de streefcijfers lijkt ook de wil verdwenen om daar iets aan te doen.

'Culturele verscheidenheid zorgt voor innovatie, creativiteit en flexibiliteit, die van oudsher de handelsgeest van Amsterdam verrijken.' Mooie woorden op de website van Amsterdam, de stad die zich zo graag afficheert als thuishaven van meer dan honderdtachtig nationaliteiten.

Opmerkelijk genoeg is die culturele verscheidenheid ver te zoeken als het gaat om de ambtelijke top van de gemeente: de ruim vijftig ambtenaren op bepalende posities in de stad zijn vrijwel allemaal wit.