Amsterdam Bewaar

Creatieve geesten bedenken oplossingen tegen de drukte

Oplossingen voor de grote drukte in Amsterdam (dit is het Damrak op Tweede Paasdag) zouden goed van kunstenaars kunnen komen
Oplossingen voor de grote drukte in Amsterdam (dit is het Damrak op Tweede Paasdag) zouden goed van kunstenaars kunnen komen © ANP

Amsterdam zou kunstenaars en ontwerpers moeten betrekken bij de aanpak van de drukteproblemen in de stad, vindt de Amsterdamse Kunstraad. Van een Dutch Design Museum op de Zuidas tot een theater in de Sloterplas.

Door meer en beter gebruik te maken van het enorme creatieve potentieel van Amsterdam kunnen betere oplossingen worden gevonden en kan de stad beter en mooier worden gemaakt dan die nu is.

Dat stelt de Amsterdamse Kunstraad in een advies over de drukte in de stad. De raad bepleit in haar advies dat tot stand is gekomen onder leiding van Felix Rottenberg 21 concrete punten, zoals het geleidelijk autovrij maken van de binnenstad, de instelling van een Stadsbouwmeester en het verplaatsen van de Meervaart naar een eiland midden in de Sloterplas.