Coronabesmetting op basisschool Nieuw-West

Een lerares op de Fiep Westendorpschool in Nieuw-West is positief getest op het coronavirus. Na onderzoek door de GGD is besloten dat de school openblijft.

Het Parool
De Fiep Westendorpschool in Nieuw-West. Beeld Google Streetview
De Fiep Westendorpschool in Nieuw-West.Beeld Google Streetview

De leerkracht had vrijdagmorgen last van milde klachten en heeft zich meteen laten testen. Zaterdag werd bekend dat ze besmet is met het coronavirus. Volgens de GGD is er snel gehandeld en is er geen reden tot zorgen. Ouders van leerlingen hebben een brief gekregen.

Na contactonderzoek is besloten dat twee andere leraren die nauw contact hebben gehad met de besmette leerkracht 14 dagen in quarantaine moeten. Doordat de drie leraren voorlopig thuis zitten, is niet zeker dat alle leerlingen gewoon naar school kunnen.

“We zijn nu op zoek naar een oplossing voor het lerarentekort,” zegt Jan van Aert van schoolbestuur KBA Nieuw West. “We rekenen er nu op dat twee klassen in ieder geval maandag thuis moeten blijven.”

Volgens Van Aert wordt nu overlegd met de andere docenten of zij zich veilig genoeg voelen om gewoon aan het werk te gaan. “Iedereen schrikt natuurlijk. Maar volgens de GGD kunnen de leerlingen en de andere leraren gewoon naar school komen.”

Besmette leerling

Eerder kreeg basisschool Twiske in Noord al te maken een besmette leerling. Daarop besloot het schoolbestuur de leraar van het kind uit voorzorg twee weken naar huis te sturen. De klasgenoten van de besmette leerling mochten wel gewoon naar school.

Vanwege het lerarentekort werd wel besloten om een week langer 50 procent van de lessen te geven. Vanaf maandag is de school weer helemaal open.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden