Conservatorium Hotel mocht schoonmakers op straat zetten

Het Conservatorium Hotel mocht schoonmaakbedrijf CSU ondanks een contract aan de kant zetten tijdens de coronalockdown. Dat heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam bepaald.

Het Parool
Het Conservatorium Hotel Beeld Het Parool
Het Conservatorium HotelBeeld Het Parool

Het luxehotel in de Paulus Potterstraat in Zuid had CSU in maart laten weten voorlopig geen schoonmakers nodig te hebben. Als gevolg van de lockdown moest het hotel de deuren sluiten, dus hoefde er ook niet te worden schoongemaakt.

CSU stuurde in mei alsnog een factuur van ruim 200.000 euro voor nooit verricht schoonmaakwerk in de periode dat het hotel was gesloten. Het hotel betaalde die factuur niet en ging ook niet in op een later voorstel om de financiële gevolgen van de coronacrisis fiftyfifty te verdelen, oftewel de helft van het bedrag alsnog te betalen.

Toen het hotel op 22 juli de deuren weer opende, hoefde het grootste deel van de schoonmakers van SCU ook niet terug te komen. Medewerkers van het Conservatorium Hotel zouden de schoonmaak op zich nemen totdat de zaken weer aantrekken.

Geen betaalverplichting

Volgens CSU is het Conservatorium Hotel volgens het contract verplicht de schoonmaakdiensten af te nemen. De voorzieningenrechter heeft bepaald dat dit niet het geval is. CSU is daarom veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden