Amsterdam Bewaar

Coffeeshop Betty Boop verplaatst naar Nieuw-West

Een deel van de Humberweg waar de coffeeshop is gevestigd
Een deel van de Humberweg waar de coffeeshop is gevestigd © Google streetview

Coffeeshop Betty Boop is maandag verplaatst naar de Humberweg in Nieuw-West. De verhuizing is onderdeel van de gemeentelijke pilot om coffeeshops meer in de stad te spreiden.

De coffeeshop was voorheen aan de Nieuwezijds Kolk in Centrum gevestigd. In 2015 kreeg Betty Boop een brief van de gemeente om uit te kijken naar een andere locatie.

Het is niet verwonderlijk dat de coffeeshop in Nieuw-West is neergestreken. De gemeente heeft de voorkeur om een aantal coffeeshops naar de stadsdelen Noord, Zuidoost en Nieuw-West te verplaatsen. 

Straathandel
Met de keuze voor Betty Boop in Nieuw-West hoopt de gemeente straathandel in dit stadsdeel aan te pakken. Zo zijn de 'straatdrugs' vaak onbetrouwbaar en onder de klanten van deze illegale verkoop zitten veel minderjarigen. 

Betty Boop mocht, net zoals de andere coffeeshops, niet in een woonwijk openen en moet op een ruimte afstand van scholen blijven. Gedurende twee jaar zal de coffeeshop door de gemeente worden getoetst. Over twee jaar wordt besloten of de coffeeshop op deze plek mag blijven. 

Hoe het met de plannen zit voor een heuse Cannabis Experience is onbekend. 

Lees ook: Zuidoost krijgt eindelijk een coffeeshop: hoe kon het zo lang duren? 

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.