Nieuws

Coffeecompany weer Nederlands na overname door Albron

Coffeecompany wordt weer Nederlands. Cateraar Albron neemt de Amsterdamse koffieketen over van het Amerikaans-Duitse JDE Peets, de eigenaar van Douwe Egberts.

Coffeecompany Oosterdok. Beeld Nosh Neneh
Coffeecompany Oosterdok.Beeld Nosh Neneh

Albron wil na de overname achttien nieuwe vestigingen van Coffeecompany openen in de komende vier jaar. De overname past in een rij activiteiten waarbij cateraars zich op de reguliere horeca richten. Dat geldt ook voor Albron, dat naast cateringactiviteiten voor bedrijven en instellingen, actief is met Anne & Max, Frites Affair en Le Perron en ook circulair restaurant The Greenhouse.

Het bedrijf kende Coffeecompany al van een vestiging die het onder dat merk als franchisehouder exploiteert in de splinternieuwe Mall of the Netherlands in Leidschendam. Uit die samenwerking is uiteindelijk de overname voortgekomen.

Coffeecompany telt 31 vestigingen, waarvan 24 in eigen beheer zijn. Het merendeel, 23, bevindt zich in Amsterdam, inclusief het hoofdkantoor en de branderij. Zowel het merk als de werkgelegenheid blijven overeind na de overname, waarover geen financiële details bekend zijn.

Over de grens

Coffeecompany werd in 1996 in Amsterdam opgezet door Dick de Cock en Rick Bekkema. Met investeringsgeld van grootaandeelhouder Rattan Chadha (Mexx) groeide de keten deze eeuw voorbij de stadsgrenzen. Het bedrijf werd in 2011 opgeslokt door het Amerikaanse Sara Lee, nadat het niet lukte om banken zover te krijgen mee te investeren in groei.

Douwe Egbertsmoeder Sara Lee liet Coffeecompany zelfstandig overeind en bracht de eigen Douwe Egberscafés erin onder. De koffietak van Sara Lee werd in 2013 weer opgekocht door de Duitse investeerder JAB, die zijn koffieactiviteiten (naast Douwe Egbers ook Pickwick, Jacobs en Senseo) twee jaar gelden als JDE Peet’s samenvoegde en in Nederland onderbracht.

JDE Peet’s ziet de koffieketen niet langer als kernactiviteit.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden