Amsterdam Bewaar

COC lanceert kieswijzer voor homo's en lesbiennes

Op de website zijn standpunten te vinden van politieke partijen over kwesties als het al of niet vergoeden van de hiv-preventiepil.
Op de website zijn standpunten te vinden van politieke partijen over kwesties als het al of niet vergoeden van de hiv-preventiepil. © Gayvote

Het COC heeft vrijdagavond Gayvote.nl gelanceerd, een kieswijzer voor homo's, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en interseksepersonen (LHBTI).

COC-voorzitter Tanja Ineke gaf het startschot in Amsterdam, tijdens een verkiezingsdebat dat door de belangenorganisatie was georganiseerd.

Op de website zijn standpunten te vinden van politieke partijen over kwesties als het al of niet vergoeden van de hiv-preventiepil en wel of geen verbod op discriminatie van trans- en interseksepersonen. Ook is te zien hoe partijen de afgelopen tijd hebben gestemd over zaken als de afschaffing van de weigerambtenaar en aparte opvang voor homo-vluchtelingen.

Op Gayvote staan ook profielen van 'regenboogkandidaten': (kandidaat-)Kamerleden die zelf LHBTI zijn of daar zeer tolerant tegenover staan.