Club Blue Ivy moet definitief sluiten

De club Blue Ivy aan de Amstelstraat mag niet meer open. De gemeente heeft de vergunning van de club definitief ingetrokken.

null Beeld Blue Ivy
Beeld Blue Ivy

Dat bevestigt de eigenaar na berichtgeving van AT5. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat hiertoe is besloten na meerdere overtredingen van de exploitatievergunning in de afgelopen jaren.

Blue Ivy zit op de plek waar voorheen Abe zat, de club die moest sluiten nadat er vier keer op de deur werd geschoten en later een handgranaat voor de deur was gevonden.

Bij een recente politiecontrole, op 8 maart dit jaar, bleek dat in de club VIP-tafels en de zogeheten ‘bottle service’ − waarbij klanten een fles sterke drank kunnen bestellen en vervolgens glazen kunnen uitdelen aan vrienden en andere feestgangers − werden aangeboden. Die zijn niet meer toegestaan na de vondst van de handgranaat bij voorganger Abe. De gemeente besloot daartoe omdat de tafels schimmige figuren zouden aantrekken.

Agenten in burger hadden volgens de uitbater van Blue Ivy om zo’n speciale tafel gevraagd, nadat ze een dj met zijn gezelschap aan een tafel achter het podium hadden zien zitten. “We hebben geen tafels meer die je kunt huren. De serveerster heeft echter uit goede wil gezegd dat ze wel aan een tafel konden gaan zitten,” laat de eigenaar aan AT5 weten.

De woordvoerder van stadsdeel Centrum zegt in een reactie dat het beeld dat de eigenaar schetst onjuist is. “Er is overgegaan tot inname van de vergunning vanwege meerdere overtredingen in de afgelopen jaren. Hierbij gaat het veelal om het aanbieden van VIP-tafels en de bottle service, maar ook om klanten die door betaling een voorkeursbehandeling kunnen krijgen. Binnen een jaar na de laatste constatering werden weer overtredingen opgemerkt, daarom is besloten de exploitatievergunning voor onbepaalde tijd in te trekken.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden