Amsterdam Bewaar

Cineville breidt uit naar Rotterdam, Den Haag en Delft

Bezoekers in The Movies, een biscoop die al bij Cineville is aangesloten.
Bezoekers in The Movies, een biscoop die al bij Cineville is aangesloten. © ANP

Drieënhalf jaar na de lancering in Amsterdam breidt het filmplatform Cineville uit naar drie nieuwe steden: Rotterdam, Den Haag en Delft. Dat betekent dat mensen met een Cinevillepas vanaf 5 oktober in totaal in negentien filmtheaters in verschillende steden terecht kunnen. Nu gaat het nog om dertien filmtheaters die in Amsterdam zijn gevestigd.

Cineville is in Amsterdam een groot succes, meldt de organisatie. Sinds 2009 hebben meer dan 7000 mensen een Cinevillepas aangeschaft. Met de bioscooppas kan men voor een bepaald bedrag onbeperkt naar de film.

Sinds de lancering is daardoor het bioscoopbezoek onder pashouders verdubbeld en verbreed, aldus de organisatie. In totaal zijn houders van de Cinevillepas goed voor bijna dertig procent van de bezoeken aan de filmtheaters in Amsterdam.

Cineville had als doel om in Amsterdam het bezoek aan filmtheaters - ofwel alternatieve bioscopen - te stimuleren, de samenwerking onder filmtheaters te versterken en een platform te bieden om de filmbeleving te versterken. Dat doel is volgens Cineville 'ruimschoots' gehaald. Het is de bedoeling dat nu ook bezoekers in andere steden enthousiast worden.

Binnenkort biedt de Cinevillepas naast de vertrouwde theaters in Amsterdam ook toegang tot LantarenVenster, Cinerama en WORM in Rotterdam, Filmhuis Den Haag en Filmhuis Lumen in Delft.