Amsterdam Bewaar

Cheft: nieuwe podcast over Amsterdamse chef-koks

Cheft: nieuwe podcast over Amsterdamse chef-koks
© ANP

De eerste aflevering van Cheft, een podcast waarin culinair recensent Hiske Versprille in gesprek gaat met de belangrijkste Amsterdamse chef-koks, is zaterdag verschenen.

In de podcast gaat Versprille, al jaren culinair recensent bij Het Parool, in acht afleveringen in gesprek met de 'beste en meest invloedrijke chef-koks' van Amsterdam. Met haar microfoon gaat ze langs in de keuken en kijkt de koks op de vingers. Haar theorie: hoe meer je weet, hoe meer je proeft.  

In de eerste aflevering gaat Versprille langs bij Joris Bijdendijk, chef-kok van RIJKS. Tijdens het gebrek bereidt hij zijn specialiteit: droog gerijpte Hollandse eend. Elke aflevering staat een chef en een gerecht centraal. Andere koks die aan bod komen zijn Leonardo Pacenti (Toscanini), Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk (Breda en Guts & Glory), Sidney Schutte (Librije's Zusje), Yvette van Boven, John Halvemaan (Halvemaan), Luc Kusters (Bolenius) en Michiel van der Eerde (ZUID).  

De afleveringen verschijnen elke week bij podcastplatform Dag en nacht en zijn daar (en op alle gebruikelijke podcastkanalen zoals Stitcher en Itunes) gratis te beluisteren.

Lees ook: Amsterdamse restaurants goed voor 23 Michelinsterren en Dit zijn de nieuwe sterrenchefs van Amsterdam