Chef politie Oost en Zuidoost overgeplaatst na klachten over werkklimaat

Districtchef van de Amsterdamse politie in Oost en Zuidoost, Chris Koers, wordt overgeplaatst naar een vergelijkbare functie buiten de stad. Dat heeft de Amsterdamse politieleiding besloten na meldingen over verstoorde werkrelaties binnen Koers’ district.

Marlie van Zoggel
null Beeld ANP XTRA
Beeld ANP XTRA

De politiechef werd begin augustus al met ‘buitengewoon verlof’ gestuurd. Toen werd ook een intern onderzoek ingesteld naar het ‘onveilige werkklimaat’ in district Oost. Dat onderzoek werd woensdag afgerond. Volgens de politie zijn tijdens het onderzoek geen strafbare feiten aan het licht gekomen en is er geen reden voor aanvullend disciplinair onderzoek.

Buitengewoon verlof

Wel werd in het onderzoek duidelijk dat een aantal werkrelaties waren verstoord en dat dit ‘impact had op het functioneren van het managementteam van het district’. Districtchef Koers is daarvoor eindverantwoordelijk. De politieleiding heeft daarom besloten hem over te plaatsen naar ‘een soortgelijke functie’ buiten de eenheid Amsterdam. Het buitengewoon verlof van Koers is per direct beëindigd. Tot voor hem een nieuwe plek gevonden is gaat Koers aan de slag binnen een landelijke portefeuille.

Volgens Frank Paauw, hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie, realiseert de politieleiding zich goed welke impact ‘het voornemen tot overplaatsing’ heeft. “Het is een opdracht aan onze organisatie om hier iets van te leren. Het besluit stelt zowel het district als het sectorhoofd in staat een nieuwe start te maken.”

Koers’ voorganger Ad Smit moest in 2018 eveneens gedwongen vertrekken. Hij werd echter verdacht van verduistering.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden