Amsterdam Bewaar

Burgemeester bezoekt overvallen avondwinkel La Nuit

De burgemeester wilde graag praten met de eigenaar van de avondwinkel over de gewelddadige overval.
De burgemeester wilde graag praten met de eigenaar van de avondwinkel over de gewelddadige overval. © Jean-Pierre Jans

Burgemeester Femke Halsema heeft woensdagavond een bezoek gebracht aan de eigenaren van avondwinkel La Nuit in Noord, die maandagnacht voor de zesde keer in korte tijd werd overvallen.

Halsema bezocht de winkel net na openingstijd rond 18.00 uur en sprak er ongeveer een half uur met de eigenaar en zijn gezin over wat zich maandagnacht heeft afgespeeld.

Ook werd gesproken over het verbeteren van de veiligheid in de winkel en wat de gemeente daarin zou kunnen betekenen, zegt een woordvoerder van de burgemeester.

Halsema wilde zelf graag langs de ondernemer van de zaak op de Waddenweg om haar medeleven te betuigen, aldus de woordvoerder. "Het gebeurt niet zo vaak dat een iemand zo vaak wordt overvallen, en zo gewelddadig."

Verjagen
Twee overvallers kwamen de avondwinkel net na enen binnen, gewapend met een mes. Toen de eigenaar ze probeerde te verjagen raakte hij gewond door een messteek. Ook zijn vrouwelijke collega, die hem probeerde te beschermen, raakte gewond. Het was de zesde keer dat de zaak werd overvallen. De vorige eigenaar van de winkel is in 2007 tijdens een beroving doodgeschoten.

Lees ook: Eigenaar avondwinkel na zesde overval: 'Deze winkel blijft open'