Amsterdam Bewaar

Broekmans & Van Poppel vertrekt na ruim 100 jaar uit Amsterdam

Op 31 december sluit de winkel in Amsterdam definitief de deuren.
Op 31 december sluit de winkel in Amsterdam definitief de deuren. © Broekmans en Van Poppel

Broekmans & Van Poppel sluit eind dit jaar na 102 jaar de deuren op de Van Baerlestraat in Zuid. De muziekwinkel verhuist naar Badhoevedorp.

Het besluit om te verhuizen is 'met pijn in het hart' genomen, zegt mede-eigenaar Wilfred Ganzinotti tegen InZuid. 'Maar ook wij moeten inspelen op veranderd koopgedrag. Onze klanten kopen en bestellen steeds meer online. In de winkel werd het steeds rustiger, daar konden we niet meer tegenop concurreren, ondanks onze bijzondere service en het persoonlijke contact.' 

De winkel zal worden verplaatst naar Badhoevedorp, waar nu al het magazijn en de administratie van het familiebedrijf zitten. Volgens Ganzinotti gaat het om een beslissing waar drie jaar overheen is gegaan, maar die nodig is om het bedrijf voort te kunnen zetten. Ook zullen er vanwege de reorganisatie een aantal medewerkers moeten vertrekken. 'We kunnen echt niet anders', aldus Ganzinotti.

Spotify
Broekmans & Van Poppel - dat op de Van Baerlestraat slechts een paar deuren verwijderd is het Concertgebouw - is bekend bij musici uit binnen- en buitenland, vooral vanwege de enorme collectie bladmuziek. Ook verkocht de winkel cd's en dvd's, maar daar komt met de verhuizing een einde aan. 'De concurrentie met iTunes, Spotify en YouTube was niet meer bij te houden', zegt Ganzinotti tegen InZuid. Ook gaat het bedrijf meer inzetten op de online verkoop.

Op 31 december sluit de winkel in Amsterdam definitief de deuren, om twee weken later, op 16 januari, in Badhoevedorp weer open te gaan. Broekmans & Van Poppel heeft ook een vestiging in Utrecht. Die blijft gewoon open.