Amsterdam Bewaar

Brandschade Vossius: enkele klaslokalen en kantine

Brandschade Vossius: enkele klaslokalen en kantine
© -

Enkele klaslokalen en de kantine van het Vossius Gymnasium zijn beschadigd door de grote brand maandagavond. Ook is er waterschade.

Dat zei rector Jan van Muilekom tegen NPO Radio 1.

Hij wilde nog niet noemen welke lokalen beschadigd zijn. Dat zou heel gevoelig liggen bij docenten en (ex-)leerlingen. 'Daarom wil ik ze eerst zelf vertellen wat de precieze schade is en om welke lokalen het gaat.'

Waterschade
Een aantal lokalen heeft in ieder geval waterschade. Een schoonmaakbedrijf is de hele nacht bezig geweest om al het water uit het gebouw te krijgen. Er is ook relatief goed nieuws: de historische muurtekeningen, waar leerlingen zich zorgen over maakten, zijn goed bewaard gebleven.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. De brandweer gaat dinsdagmiddag uitgebreid onderzoek doen. Het is wel duidelijk waar de brand ontstaan is: in de aanbouw van de kantine. Daar is ook de meeste schade veroorzaakt.

De 800 leerlingen hebben dinsdag vrij gekregen. Wanneer de leerlingen weer naar school kunnen, is niet duidelijk. Van Muilekom zei op de radio geen risico te willen nemen en de situatie later op de dag opnieuw te evalueren.

Heb je een recente foto van het Vossius Gymnasium, bijvoorbeeld van het schoolgebouw of -plein? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.