Bouw gestart van coffeeshop in Zuidoost als onderdeel van pilot gemeente

De eerste paal voor de bouw van afhaalcoffeeshop Best Friends in Zuidoost is maandag geslagen. Dat maakt deel uit van een pilot van de gemeente om coffeeshops uit de binnenstad naar andere stadsdelen te verplaatsen.

Het Parool
Coffeeshop Best Friends, locatie Oost, in februari van dit jaar. Beeld Dingena Mol
Coffeeshop Best Friends, locatie Oost, in februari van dit jaar.Beeld Dingena Mol

Best Friends sluit de deuren van de shop aan de Huidenstraat in Centrum om te verhuizen naar Zuidoost. Op de hoek van de Holterbergweg en de Hettenheuvelweg zal de nieuwe afhaalwinkel naar verwachting in november van dit jaar worden geopend.

Het gaat om één van vijf shops die meedoen aan de pilot. Zo werd in juli 2018 coffeeshop Betty Boop van de Nieuwezijds Kolk in Centrum verplaatst naar de Humberweg in Nieuw-West. Best Friends wordt de tweede coffeeshop in Zuidoost. Met het vestigen van de shop hoopt de gemeente de straathandel en overlast in het stadsdeel tegen te gaan.

Afhaalcoffeeshop

In het nieuwe pand is geen verblijfsruimte aanwezig. Het idee is dat klanten de softdrugs bij Best Friends kopen, maar ze ergens anders nuttigen. Omdat wordt verwacht dat veel klanten met de auto zullen komen, is er ruimte voor 22 parkeerplekken.

Naast het tegengaan van overlast, hoopt de gemeente door de pilot ook op kleinschaligheid en transparantie van coffeeshops. Of de verhuizing ook echt een succes is, wordt over twee jaar bekeken. Dan wordt besloten of Best Friends op zijn nieuwe plek mag blijven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden