Amsterdam Bewaar

Bokser Anthony Joshua opent sportwinkel Under Armour

De 28-jarige Engelsman, bijna twee meter spier, won al z'n twintig partijen op knock-out. De ruit was een klein kunstje.
De 28-jarige Engelsman, bijna twee meter spier, won al z'n twintig partijen op knock-out. De ruit was een klein kunstje. © Rink Hof

Wereldkampioen boksen Anthony Joshua opende donderdag in de Kalverstraat een sportwinkel van zijn sponsor Under Armour. Dat deed hij met een rechtse hoek.

We kennen de fles champagne tegen de boeg van een schip, de koning die het lintje doorknipt en de burgemeester die de eerste steen legt. Maar hoe luid je de opening van een sportwinkel een beetje ludiek in?

Sportmerk Under Armour kwam met Joshua op de proppen, de reusachtige wereldkampioen in het zwaargewicht. De 28-jarige Engelsman, bijna twee meter spier, won al z'n twintig partijen op knock-out. De ruit was een klein kunstje. Voordat Joshua kampioen werd bij de professionals, won hij goud op de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

"Heel leuk om in Amsterdam te zijn," aldus de vriendelijke Joshua tijdens een promotiepraatje. "Ik voel me zeer bevoorrecht om zo'n winkel te openen. De winkel ziet er kwalitatief super uit, op een te gekke locatie. Alle innovatieve producten die ik gebruik als onderdeel van mijn training en herstel zijn er."

Verenigde Staten
Under Armour had ook een golfer kunnen leveren om een ruit te breken, of een voetballer van AZ. Het merk sponsort individuele sporters en teams, zoals ook Nike en Adidas doen.

In de Verenigde Staten is het merk gevestigd, in Europa groeit het merk snel. De firma stelt zich voor op wetenschappelijke inzichten en bedient een breed spectrum: van rugbyschoenen tot rugzakken. Het Europese hoofdkantoor zetelt in het Olympisch Stadion.

Under Armour
Kalverstraat 16

Ma-za 10.00-18.00 uur (do tot 21.00 uur) 
Zo 12.00-18.00 uur

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.