Blokken voor tentamens in nachtclub De Marktkantine

Studenten kunnen tijdens de tentamenweek, van 24 tot en met 27 juni, gratis blokken in De Marktkantine in West.

Het Parool
De Marktkantine Beeld Tim Buiting
De MarktkantineBeeld Tim Buiting

De nachtclub wordt door Red Bull omgetoverd tot Study Club, een ruimte met plek voor in totaal 800 studenten. Volgens het bedrijf is het een oplossing voor het grote gebrek aan studieruimte tijdens de tentamenperiodes in bibliotheken, scholen en universiteiten.

De 21-jarige Zoe Francken, student aan de Vrije Universiteit en werkzaam bij Red Bull, is mede-organisator van de Study Club. “Tijdens de tentamenweken moet je al vroeg in de rij staan voor de bieb om een plekje te krijgen. Het lijkt wel een zwembad, waar je ’s ochtends je handdoekje moet neergooien om je plek te claimen. Terwijl nachtclubs juist leeg zijn overdag. En het is toch ook super vet? Na het studeren sluit je af met een goede afterparty.” Met een bandje kunnen de studenten die avond gratis naar een evenement in de nachtclub.

De Study Club is van 24 tot en met 27 juni. De deuren van De Marktkantine zijn geopend van 08.00 tot 00.00 uur. Studenten kunnen een dagdeel reserveren zodat ze zeker zijn van een werkplek. Er is per dag ruimte voor 200 studenten.

Eerder zijn soortgelijke initiatieven georganiseerd in België. Als het aanslaat in Amsterdam volgen er mogelijk meer clubs.

Vanaf donderdag 12.00 uur kunnen studenten zich hier aanmelden voor twee dagdelen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden