Nieuws

Bikers verzamelen zich voor begrafenis Etou’s Belserang

Bij begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam-Zuid hebben motorrijders zich verzameld voor de uitvaart van de overleden bikerbaas Etou’s Belserang. Veel van hen zijn gekleed in geel zwart; de clubkleuren van de verboden motorbende Satudarah.

Wouter Laumans en Paul Vugts
null Beeld Wouter Laumans
Beeld Wouter Laumans

Onder het waakzame oog van de Mobiele Eenheid (ME) hebben honderden motorrijders zich inmiddels verzameld om de hoek van de begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam-Zuid, waar Belserang wordt begraven. Zij lijken van plan daar samen met leden van de harde kern van Ajax, vrienden en kennissen een laatste eerbetoon aan Belserang te brengen.

Belserang wordt naar de begraafplaats aan de Amsteldijk gereden in een rouwstoet met lijkwagen en meerdere stretched limo’s. Langs de route zijn door de gemeente meerdere zogenaamde veiligheidsrisicogebieden ingesteld. Daar kan de politie gericht controleren op het bezit van onder andere vuurwerk.

Honderden leden van Satudarah en van de harde kern van Ajax en vrienden en kennissen wachten om de hoek bij Zorgvlied op de rouwstoet met Etou’s Belserang, voor het laatste eerbetoon. Beeld Het Parool
Honderden leden van Satudarah en van de harde kern van Ajax en vrienden en kennissen wachten om de hoek bij Zorgvlied op de rouwstoet met Etou’s Belserang, voor het laatste eerbetoon.Beeld Het Parool

Vuurwerk en clubkleding verboden

Eerder verzamelden de bikers en aanhang zich op verschillende plekken langs die route, onder meer in de Holendrechtstraat in Amsterdam-Zuid, de plek waar Belserang opgroeide. Hier stond een groep van 50 motorrijders om de stoet te begeleiden. Op dezelfde plek werd de afgelopen nacht minutenlang zwaar vuurwerk afgestoken.

Dit gebeurde enkele uren nadat de gemeente had aangekondigd dat het afsteken van vuurwerk niet getolereerd zou worden rondom de uitvaart van Belserang. Ook op andere plaatsen, zoals bij de Foodstrip in Amsterdam Zuidoost en de carpoolplaats in Amstelveen hadden zich, naar verluidt, motorrijders verzameld.

De burgemeesters van Amstelveen en Amsterdam hebben extra maatregelen genomen om de uitvaart van Belserang ordentelijk te laten verlopen. Het dragen van zogenaamde Satudarah-colours is niet toegestaan. De motorclub werd in 2018 verboden. Etou’s Belserang was een van de leiders van die club. Op Zorgvlied zijn minstens vier ME-busjes ter plaatse.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden