Nieuws

Bijeenkomst journalisten na liquidatie Wiersum

Journalisten die direct of indirect betrokken zijn bij verslaggeving rond zware criminaliteit en de georganiseerde misdaad, kunnen hun ervaringen binnenkort delen tijdens een bijeenkomst met vakgenoten. Aanleiding is de moord op Derk Wiersum.

ANP
De stille tocht na de moord op Derk Wiersum. Beeld ANP
De stille tocht na de moord op Derk Wiersum.Beeld ANP

De advocaat werd bijna twee weken geleden doodgeschoten bij zijn huis in Amsterdam. De bijeenkomst wordt geleid door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Dit is maandag afgesproken tijdens overleg tussen minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en het Genootschap van Hoofdredacteuren. “De minister heeft in het gesprek onderstreept dat hij groot belang hecht aan het feit dat alle bij dit soort zaken betrokken beroepsgroepen hun werk moeten kunnen blijven doen,” aldus voorzitter Marcel Gelauff van het genootschap.

De bijeenkomst, waarvoor nog geen exacte datum en locatie bekend zijn, is er op gericht om risico’s verder in kaart te brengen. Ook wordt gekeken naar mogelijkheden om (foto)journalisten en cameramensen veiliger hun werk te kunnen laten doen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden