Amsterdam Bewaar

Bij deze zorginstelling staan geen snotgare prutjes op het menu

Berg die pakjes en zakjes maar op. Bij Zorgherberg Oostpoort koken ze met verse en gezonde producten
Berg die pakjes en zakjes maar op. Bij Zorgherberg Oostpoort koken ze met verse en gezonde producten © Rink Hof

Zorginstelling Zorgherberg Oostpoort is in de race voor de titel Beste Menu van de Zorg. Dinsdagavond serveerden kookvrijwilligers tijdens de halve finale allesbehalve doodgekookte groente.

Kookvrijwilliger Romy Cocu (60) schept uit drie verschillende pannen waterkerssoep op. "Die is zoutarm. De andere twee hebben elk een andere consistentie."

Haar collega voegt een lepel room en een blaadje munt toe voor ze de kom op het dienblad van een andere vrijwilliger legt. Ook het hoofdgerecht kent verschillende versies: een milde kipcurry met zilvervliesrijst met zout, een versie zonder en op verzoek wordt de maaltijd gepureerd.

"Het is hier net een hotel, die schatten.