Amsterdam Bewaar

Bewoners Leger des Heils verrast door sterrenchefs

Ron Blaauw is een van de deelnemende chef-koks
Ron Blaauw is een van de deelnemende chef-koks © ANP

Zes sterrenkoks zullen woensdag een aspergelunch bereiden voor de bewoners van opvanghuis de Zuiderburgh. Dit doen zij samen met de deelnemers van 50|50 Food, het arbeidsreïntegratie project van het Leger des Heils. Chefs van Ciel Blue, La Rive, Vinkeles, De Kersentuin, Ron Gastrobar en Le Garage doen mee.

De lunch is een initiatief van de Nationale Aspergepartij, het bestuur zal de maaltijden dan ook zelf uitserveren. De opening van het aspergeseizoen wordt jaarlijks gevierd tijdens de Nationale Aspergepartij in het College Hotel. Daar moet voornamelijk genetwerkt worden.

'Graag wilden wij dit jaar ook een maatschappelijk initiatief betrekken', zegt bestuurslid Emiel de Sévrèn Jacquet. 'Vanwege de samenwerking voor het opvanghuis met de zes restaurants en het arbeidsreïntegratieproject van 50|50 Food, worden de deelnemers in staat gesteld om in totaal 72 dagen stage te lopen. We hopen zo een kleine bijdrage te leveren voor hun toekomstige plek op de arbeidsmarkt.'

Het Leger des Heils vindt het een mooi idee. 'Bovendien stelt de samenwerking met de chef-koks de deelnemers van 50|50 Food in de gelegenheid om hun bijzondere kwaliteiten te laten zien', aldus Harry Doef, Manager Primair Proces van het Leger des Heils in Amsterdam.

De deelnemers van 50|50 Food zullen niet alleen helpen met de aspergelunch, maar mogen ook twee dagen stagelopen bij de zes chef-koks. Onder meer Ron Blaauw en Michel van Dijk (De Kersentuin) doen mee. 50|50 Foodis al jaren actief als biologische cateraar. De gerechten worden zoveel mogelijk bereid met ingrediënten uit eigen tuin.