Beste reizigers, metro 54 naar Zweinstein vertrekt van spoor 9 3/4

Op vijf metrostations in Amsterdam zijn vanaf woensdag luisterfragmenten uit het eerste Harry Potter-boek te horen. Het opnieuw ingesproken luisterboek schalt zes keer per uur uit de speakers op onder meer het Centraal Station.

Olaf Heyblom
In de boeken van Harry Potter nemen tovenaars op perron 9 3/4 de trein richting toverschool Zweinstein. Beeld Shutterstock
In de boeken van Harry Potter nemen tovenaars op perron 9 3/4 de trein richting toverschool Zweinstein.Beeld Shutterstock

Metroreizigers zullen vreemd opkijken. Zes keer per uur krijgen ze op de vijf grootste stations van Amsterdam verhaalfragmenten te horen uit het eerste Harry Potter-boek waarin reizen centraal staat. Even kunnen ze zich middenin de wereld van Harry Potter wanen en niet metro 54 naar Gein nemen, maar de trein richting Zweinstein, op perron 9 3/4.

Harry Potter en de Steen der Wijzen is te horen op de stations Wibautstraat, Weesperplein, Waterlooplein, Nieuwmarkt en Centraal Station. Het is de eerste keer dat de speakers op een station voor zo’n actie worden gebruikt.

Doelgroep

De actie, die tot 15 juli duurt, vraagt aandacht voor een nieuwe luisterversie van het wereldberoemde boek, ingesproken door actrice Jouman Fattal. De Steen der Wijzen van auteur J. K. Rowling verscheen in het Nederlands in boekvorm in 1998 en twee jaar later was ook de luisterversie beschikbaar. Een jaar daarna werd ook de film uitgebracht. De eerste versie van het luisterboek, ingesproken door Jan Meng, blijft beschikbaar op het platform Storytel, maar daar is nu dus een nieuw ingesproken versie bijgekomen ter ere van het twintigjarige jubileum.

Reizigers die het hoofdstuk willen afluisteren, kunnen met hun telefoon een QR-code scannen die op de reclameborden in de stations te zien zijn. Als zij het hele boek willen luisteren, moeten ze een abonnement bij Storytel nemen.

Het luisterboekenplatform is blij met de campagne. ‘Bij Storytel brengen we verhalen graag op een ludieke manier. Door de reizigers op de stations te verrassen met de betoverende stem van Jouman Fattal laten we ze kennismaken met deze bijzondere ervaring. Veel van onze gebruikers geven bovendien aan graag te luisteren tijdens een rit met het openbaar vervoer. De campagne sluit daarom ook naadloos aan bij onze doelgroep,’ aldus manager Ruth de Jager.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden