Beloning voor tip over verdwijning Rachid Zaoudi (36), zeven jaar geleden

Zeven jaar geleden verdween de toen 36-jarige Rachid Zaoudi uit Amsterdam. De politie gaat ervan uit dat de Amsterdammer slachtoffer is geworden van een misdrijf. Er is een beloning van 15.000 euro voor de gouden tip.

De politie zegt in het programma Opsporing Verzocht overtuigd te zijn van het feit dat er mensen zijn die meer weten over de verdwijning van Zaoudi. Ze roepen hen op zich te melden.

Zaoudi, die opgroeide in Zwolle, woonde aan het Olof Palmeplein in Amsterdam-Noord. Van 2008 tot 2010 runde hij een tapasrestaurant aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam Oud-West. Hij was mogelijk actief in de wiet- en hasjhandel.

Zijn familie had het idee dat hij financiële problemen had. Op de dag van zijn verdwijning, 5 december 2013, had Zaoudi nog contact met zijn zieke moeder. Hij beloofde haar toen twee dagen later langs te komen, maar is nooit komen opdagen.

Zaoudi zou op de dag van zijn verdwijning volgens zijn huisgenoot met de klusjesman zijn vertrokken. De klusjesman heeft aangegeven dat hij hem heeft afgezet bij café Happy2 in de Bilderdijkstraat. Zijn telefoon is voor het laatst gesignaleerd bij een zendmast in de Hendrik Walaardt Sacréstraat op Schiphol.

De politie gaat ervan uit dat Zaoudi niet meer in leven is. “We denken dat hij het slachtoffer is geworden van een misdrijf. Naast het vinden van zijn lichaam, willen wij uiteraard graag weten wat er precies met hem gebeurd is,” aldus een politiewoordvoerder.

Olof Palmeplein in Amsterdam-Noord Beeld Opsporing Verzocht
Olof Palmeplein in Amsterdam-NoordBeeld Opsporing Verzocht
Rachid Zaoudi. Beeld Opsporing Verzocht
Rachid Zaoudi.Beeld Opsporing Verzocht
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden