Nieuws

Bedrijven op de Zuidas doen ’s nachts de lichten uit

Bedrijven met kantoren op de Amsterdamse Zuidas gaan ’s nachts de lichten uit doen. Onder meer ABN Amro en advocatenkantoren Houthoff en Van Doorne Advocaten hebben toegezegd een einde te willen maken aan de energieverspilling.

ANP
Veel bedrijven op de Zuidas staan ’s avonds volop in het licht terwijl er nauwelijks mensen aanwezig zijn. Beeld Getty Images
Veel bedrijven op de Zuidas staan ’s avonds volop in het licht terwijl er nauwelijks mensen aanwezig zijn.Beeld Getty Images

Het besluit om de lichten te doven is genomen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van directeuren uit het kantorengebied, meldt de Green Business Club (GBC) Zuidas. Nu blijven de lichten in het gebied vaak nog schijnen vanwege het gedrag van medewerkers, het ontbreken van lichtsensoren of het ontbreken van een eindverantwoordelijke. De Zuidas was daardoor ook in het donker een opvallende verschijning.

Energieverspilling

Voortaan moet het tussen elf uur ’s avonds en zes uur ’s ochtends zo vaak mogelijk donker zijn. Ook onder andere ingenieursbureau Arcadis, woningbelegger en -verhuurder Vesteda doen mee. Volgens de GBC Zuidas zullen meer bedrijven volgen.

De club wil ook kijken naar andere vormen van enegrieverspilling op de Zuidas. “Het gaat ook om kritisch kijken naar klimaatsystemen, kan de thermostaat in de winter omlaag en in de zomer omhoog?” vraagt programmadirecteur Eline Kik van GBC Zuidas zich af.

De komende maanden wordt voor een aantal panden gekeken welke maatregelen op korte termijn kunnen worden doorgevoerd.

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden