Amsterdam Bewaar

Bariatrie MC Slotervaart nu thuis in Hoofddorp

De afdeling Bariatrie van het failliete MC Slotervaart neemt 1200 operaties per jaar mee. Nog eens 7000 patiënten komen er op controle.
De afdeling Bariatrie van het failliete MC Slotervaart neemt 1200 operaties per jaar mee. Nog eens 7000 patiënten komen er op controle. © Tammy van Nerum

Het MC Slotervaart wordt steeds verder ontmanteld. De bariatrische afdeling - die de maagomleidingen doet - landt in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. Dag en nacht wordt aan deze monsterverhuizing gewerkt.

De hele afdeling Bariatrie, van de baliemedewerkster tot aan de chirurg, vijftig man sterk, verhuist naar het Spaarne Gasthuis. Maar ook de bedden, operatie-apparatuur, weegschalen; de hele inboedel uit MC Slotervaart moet binnenkort zijn plek krijgen in Hoofddorp.

En als alles er eenmaal staat, volgen de patiënten: 1200 operaties per jaar en dan nog eens 7000 patiënten die op controle komen. Dat is, al bij al, een monsterverhuizing en dus niet iets om naar uit te kijken, maar bariatrisch chirurg Sjoerd Bruin beweegt opgetogen door de brede gangen van het ziekenhuis.