Bandenprikker actief in de Volewijck in Noord

In de Volewijck in Noord is een bandenprikker actief. Meerdere buurtbewoners troffen hun auto deze week aan met lekke banden.

null Beeld Het Parool
Beeld Het Parool

Buurtbewoner Pieter van der Pot zag woensdagochtend al meerdere auto’s met lekke banden staan in de wijk en donderdagochtend was hij zelf ‘de sjaak’. “Het is al eerder op kleinere schaal gebeurd, maar nu twee dagen achter elkaar. En de wijkagent die ik heb gesproken, zei dat er paar straten verderop ook banden lek zijn gestoken.”

Ook Irene Slotboom werd slachtoffer van de bandenprikker. “Ik wilde wegrijden met mijn auto, maar merkte al meteen dat er iets mis was. Mijn dochter stapte uit en zag dat ik twee lekke banden had. We hebben de auto meteen naar de garage om de hoek gebracht en daar stonden nog meer auto’s met lekgeprikte banden.”

De garage bevestigt dat hij woensdag en donderdag al vier auto’s binnen heeft gehad waarvan de banden lek waren geprikt, maar denkt dat het er veel meer zijn. “Regelmatig gebeurt het hier in de wijk, maar de laatste tijd is het wel raak. Het is erg vervelend voor al die mensen.”

Aangiftes

Voor de eigenaren betekent het een flinke kostenpost. Slotboom vertelt dat ze twee maanden geleden nog nieuwe banden onder haar auto heeft laten zetten.“Bij de garage zeiden ze: ‘neem het bonnetje maar mee’. Maar ik denk dat de verzekering dit niet vergoedt. Ik ga vandaag wel aangifte doen. Dan hoop ik dat de politie er een beter beeld van krijgt.”

De politie bevestigt dat er al meerdere aangiftes van vernieling uit de buurt zijn binnengekomen. “Het gaat tot nu toe om zeven aangiftes op verschillende data. We zijn benieuwd of mensen wat gezien of gehoord hebben of camerabeelden hebben. Ook vragen wij iedereen om aangifte te doen.”

Een buurtbewoner die liever anoniem wenst te blijven hoopt dat de politie meer gaat surveilleren in de wijk. “Het is vooral balen dat ze terugkomen. Dat vind ik wel zorgwekkend. Dan laat ik er nieuwe banden onder zetten en vraag je je af of ze de volgende dag niet weer lek zullen zijn.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden