Amsterdam Bewaar

BAM moet verbouwing De Bijenkorf afmaken

De Bijenkorf op de Dam.
De Bijenkorf op de Dam. © ANP

Bouwbedrijf BAM moet zo snel mogelijk de werkzaamheden aan het filiaal van De Bijenkorf op de Dam afmaken. Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald.

Het warenhuis ligt al lange tijd in de clinch met BAM over het afronden van de verbouwing van de begane grond van het filiaal. De werkzaamheden lgigen al sinds eind vorig jaar stil en beide partijen hebben een verschil van inzicht over wat er nog moet gebeuren. 

De Bijenkorf zegt dat BAM zo snel mogelijk de afgesproken werkzaamheden moet afronden. Door de trage verbouwing stelt het warenhuis schade te lijden en eiste het een vergoeding van 1,5 miljoen euro. BAM zegt op haar beurt de werkzaamheden af te willen ronden, maar te wachten op aanwijzingen daarvoor. Ook staat er een rekening open van ruim 700.000 euro voor goedgekeurd meerwerk die De Bijenkorf nog moet betalen.

De rechter heeft nu uitsluitsel gegeven: BAM moet verder, De Bijenkorf moet betalen. Binnen vier weken moet het bouwbedrijf een planning maken voor het afronden van de verbouwing.